ΠΡΟΣΟΧΗ

ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ εάν έχετε πρόβλημα με καταχωρηση παραγγελίας με MOZILA ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ GOOGLE CHROME

 

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 10ΕΥΡΩ

Καλώς ήρθατε στο side μας

13 Απρ. 2018

ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Προσκαλούμε λίγους παθιασμένους εκκολαπτόμενους καλλιεργητές.
Δοκιμάστε τα πιο παράξενα λαχανικά που δεν είδατε ποτέ στην Ελλάδα, και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο σας και να γευτείτε στο τραπέζι σας.

Χαμηλότερο κόστος διαβίωσης - Σε δύσκολους καιρούς, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το κόστος ζωής σας είναι το να παράγετε το δικό σας φαγητό. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου 1940, οι Αμερικανοί 20 εκατομμύρια "Victory Gardens" παρήγαγαν την ίδια ποσότητα τροφίμων με ολόκληρη την εμπορική γεωργική βιομηχανία! Η εξοικονόμηση των δικών σας σπόρων από την προσωπική σας συγκομιδή δεν είναι μόνο ένας άμεσος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων για την παραγωγή του επόμενου έτους, είναι το καλύτερο μακροπρόθεσμο σχέδιο οικονομικής ασφάλειας που μπορείτε να κάνετε μειώνοντας το κόστος ζωής σας αμέσως και μόνιμα.Στο πλαίσιο της πολεμικής προσπάθειας, η κυβέρνηση διέθετε τρόφιμα όπως ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, τυρί, αυγά, καφέ, κρέας και κονσερβοποιημένα προϊόντα. Οι ελλείψεις στην εργασία και τις μεταφορές κατέστησαν δύσκολο να συγκομίσουν και να μεταφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην αγορά. Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στράφηκε προς τους πολίτες της και τους ενθάρρυνε να φυτέψουν τους "Κήπους Νίκης". Ήθελαν άτομα να παράσχουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά.

Σχεδόν 20 εκατομμύρια Αμερικανοί απάντησαν στην κλήση. Τοποθετούσαν κήπους σε αυλές, άδεια οικόπεδα, μπαλκόνια και ακόμη και στέγες στην πόλη ΛΑΧΑΝΙΚΑ. Οι γείτονες συγκέντρωναν τους σπόρους τους, φυτεύτηκαν διάφορα είδη τροφίμων και σχημάτισαν συνεταιρισμούς, όλα στο όνομα του πατριωτισμού.

Οι αγροτικές οικογένειες βέβαια είχαν φυτεύσει κήπους και διατηρούσαν τα προϊόντα για γενιές. Τώρα, οι αστικές ξαδέρφια τους μπήκαν στην πράξη. Όλα στο όνομα του πατριωτισμού.
Περιοδικά όπως οι εκδόσεις " Σάββατο βράδυ Post" και " Life" για τους κήπους νίκης και τα γυναικεία περιοδικά έδωσαν οδηγίες για την καλλιέργεια και τη διατήρηση των προϊόντων κήπων. Οι οικογένειες ενθαρρύνθηκαν να μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους λαχανικά για να σώσουν εμπορικά κονσερβοποιημένα προϊόντα για τα στρατεύματα. Το 1943, οι οικογένειες αγόρασαν 315.000 χύτρες πίεσης (που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία κονσερβοποίησης), σε σύγκριση με 66.000 το 1942. Η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις προέτρεψαν τους ανθρώπους να κάνουν την κηπουρική μια οικογενειακή και κοινοτική προσπάθεια.Το αποτέλεσμα της κηπουρικής νίκης; Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι φυτεύτηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια κήποι νίκης. Τα οπωροκηπευτικά που συγκομίστηκαν σε αυτά τα οικόπεδα και τα κοινοτικά οικόπεδα υπολογίστηκαν σε 9-10 εκατομμύρια τόνους, ποσό ίσο με το σύνολο της εμπορικής παραγωγής φρέσκων λαχανικών.Η Kelly Holthus θυμάται ότι ήταν δύσκολο να βρει φρέσκα προϊόντα και ήταν ένας τρόπος για τα άτομα να κάνουν το δικό τους ρόλο στο σπίτι. "Ήταν ένα μεγάλο ηθικό πράγμα", λέει. "Και για νέους όπως εγώ, ήταν, ξέρετε, κάτι μοναδικό θα μπορούσα να κάνω το ρόλο μου. Ήμουν μέρος της προσπάθειας!"

1 Απρ. 2018

ΚΟΤΕΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΡΑΤΣΑΣ για αυγοπαραγωγή. Ετοιμάζουμε πουλιά από ντόπιες ελληνικες ράτσες όπως και αυγά εκκόλαψης. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση να μεγαλώνουν όλοι πουλιά από ξένες χώρες αγγλία, γαλλία, αυστραλία κλπ. Έτσι όμως ξεχνάμε τις δικές μας παλιές ποικιλλίες ντόπιες που τείνουν να εξαφανιστούν. Το αποτέλεσμα θα είναι να μη έχουμε δικές μας ράτσες. Συμβουλεύουμε λοιπόν τον κόσμο να έχει τις δικές μας ράτσες στα κοτέτσια που δεν αρρωσταίνουν εύκολα, όπως τα ιβρίδια. ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ τις ελληνικές κότες για να μην εξαφανιστούν από την ξενομανία μας. Από το Φθινόπωρο του 2018 θα μπορούμε να διαθέσουμε

-ΒΛΑΧΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ
-ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ
-ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
-ΤΣΑΡΟΥΧΑΤΕΣ ΝΑΝΕΣ ΚΟΤΕΣ
-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ (ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΕΣ) φαραόνια γκρι-λευκα
-ΝΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΕΣ ΚΙΝΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018

 • HUGECULTURE


  Το Hugelkultur δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να φτιάχνεις ψηλούς κήπους γεμάτους με σάπια ξύλα. Αυτό κάνει για τις αυξημένες κλίνες κήπου φορτωμένες με οργανικό υλικό, θρεπτικά συστατικά, θύλακες αέρα για τις ρίζες του φυτού σας κ.λπ. Καθώς περνούν τα χρόνια, το βαθύ έδαφος του ανυψωμένου κρεβατιού σας γίνεται απίστευτα πλούσιο και φορτωμένο με τη ζωή του εδάφους. Καθώς το ξύλο συρρικνώνεται, κάνει πιο μικροσκοπικές τσέπες αέρα - οπότε ο hugelkultur σας γίνεται ένα είδος αυτοπεριορισμού. Τα πρώτα χρόνια, η διαδικασία κομποστοποίησης θα θερμάνει ελαφρώς το χώμα σας δίνοντάς σας μια ελαφρώς μεγαλύτερη καλλιεργητική περίοδο. Η ξυλώδης ύλη βοηθά στη διατήρηση της πλεονάζουσας περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά από το πέρασμα στα υπόγεια ύδατα - και στη συνέχεια την επαναχρησιμοποίηση των φυτών του κήπου σας αργότερα. Επιπλέον, με την κατοχή SO πολύ νερό, hugelkultur θα μπορούσε να είναι μέρος ενός συστήματος για την καλλιέργεια φυτών κήπου στην έρημο χωρίς άρδευση.

 • PERMACULTURE

 • Toowwer Garden

 • Αυξήστε τα φυτά σας με μοσχεύματα

  Φτιάξτε φυσική ορμόνη ΡΙΖΟΒΟΛΙΑΣ με κλαδιά ΙΤΙΑΣ
  Πάρε τα κλαδιά και κόψε τα σε μικρά κομμάτια μήκους 2,5 εκ.Τοποθέτησε τα ψιλοκομμένα κλαδιά ιτιάς σε ένα δοχείο και κάλυψε τα με νερό βρύσης (όχι ζεστό) και άφησε τα για αρκετές ημέρες.

  ⦁ Όταν τελειώσεις τη διαδικασία, σουρώνεις το υγρό ⦁ Για τη χρήση, απλώς ρίχνεις λίγο νερό ιτιάς σε ένα μικρό βάζο και τα τοποθετείς μέσα σαν λουλούδια για μία νύχτα έτσι ώστε να λάβουν την ορμόνη. Στη συνέχεια, τα προετοιμάζεις για φύτευση όπως θα έκανες κατά τη διαδικασία οποιωνδήποτε άλλων μοσχευμάτων.

 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ


  Δείτε το βίντεο
  https://youtu.be/qJAnBGHhjAc

 • ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΤΕΤΣΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟ

  Δείτε το βίντεο
  https://youtu.be/ZTfgmeId7mM