30 Μαρ. 2021

ΣΥΚΙΕΣ ΔΕΝΤΡΥΛΙΑ

ΔΕΝΤΡΥΛΙΑ ΣΥΚΙΑΣ
1)ΤΣΑΠΕΛΕΣ
2)ΜΑΥΡΑ
3)ΑΓΡΙΟ ΣΥΚΟ για γλυκό
4)ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ
5)ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΤΙΚΑ
6)ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ

Το πιο απλό και εύκολο ΣΟΥΠΕΡΦΟΥΝΤ

ΧΑΡΟΥΠΙΑ Η ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΦΥΤΕΨΤΕ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Από τον Θεόφραστο μαθαίνουμε ότι το δέντρο, οι Ίωνες το αποκαλούσαν κερωνία ενώ ο καρπός ονομάζονταν και αιγυπτιακό σύκο.Το χαρούπι το έτρωγαν στην Αρχαία Αίγυπτο και το χρησιμοποιούσαν ως γλυκαντική ουσία για το γλυκό «νεντζέμ». Οι Ισραηλινοί έτρωγαν τα χαρούπια κατά τη διάρκεια των εβραϊκών διακοπών του «Του Μπισβάτ» ενώ οι μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια του Ραμαζάν έπιναν χυμό χαρουπιού. Στην Αίγυπτο σήμερα το τρώνε σαν σνακ, ενώ με τους συντριμμένους λοβούς φτιάχνουν ένα αναζωογονητικό ποτό. Χρησιμοποιείται επίσης σε ηδύποτα που φτιάχνονται σε Τουρκία, Μάλτα, Πορτογαλία και Σικελία. Στη Λιβύη και στο Περού χρησιμοποιούν το σιρόπι του χαρουπιού σε ποτό.Είναι γνωστή και ως κερωνιά, κερατιά, ξυλοκερατιά, κουντουριδιά

11 Φεβ. 2021

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ 2021

Λόγο ΚΟΒΙΤ οι μεταφορές και παραδόσεις των μικρών φυτών δεν γίνονται έγκαιρα και οι απώλειες δυστηχώς πολλές. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΥΤΑ. Όσοι αγαπάτε τους ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ θα πρέπει να κάνετε δικά σας φυτά για το 2021

ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΕΩΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΟΝΤΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

SHALLOTS ΑΣΚΑΛΟΝΙΑ ΡΩΣΣΙΚΗ ΒΙΟΛΕΤΑ Πως θα έχετε αυτάρκεια σε ξερό κρεμμυδάκι στο σπίτι

Τα τελευταία χρόνια τα κρεμμύδια που αγοράζουμε είναι ψυγείου και αμφιβόλου προέλευσης. Μόλις τα βάζουμε στο σπίτι έχουν χαλάσει σε μια εβδομάδα. ΣΑΛΟΤΙΝΙΑ Μικρός βολβός. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, όπως το γκρι, το ροζ και το καφέ εσαλότ.Ωμό είναι καυτερό, αλλά μαγειρεμένο, καραμελώνει και γλυκίζει όσο κανένα άλλο κρεμμύδι.Βάζετε ένα κρεμμύδι και παίρνετε 4-8.Το ΣΑΛΟΤ φυτεύεται 2 φορές Ανοιξη και Φθινόπωρο και έχει διάρκεια ζωής 8 μήνες. Αξίζει η επένδυση για να έχουμε πάντα κρεμμύδια στο σπίτι ξερά, καθαρά, χωρίς φάρμακα.

SPOROSBANK ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!

Ας συμφωνήσουμε ότι ο χρόνος που μόλις ανέτειλε έχει για όλους μας 365 ημέρες και ότι είναι στο δικό μας χέρι και σε κανενός άλλου, αν θα τις γεμίσουμε με σκέψεις, με συναισθήματα και με πράξεις δημιουργίας, χαράς, χαμόγελου.

Ο αγώνας μας είναι να βρεθούν νέες καλλιέργειες που μπορεί ο καθείς να έχει στον κήπο του και να έχει διαρκώς συγκομιδές είτε από λαχανικά είτε από φρούτα, είτε από μούρα είτε σαλάτες και να είναι πετυχημένες.

Οι βολβοί-πατάτες ανέκαθεν ήταν αγαπημένη τροφή των Αρχαίων Ελλήνων και έγινε και δική μας. Ας μην μείνει κανένας χωρίς βολβούς αυτή τη σεζόν.

Ο κήπος μας πρέπει να είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ όλο το χρόνο. Εδώ Θα βρείτε τρόπους και υλικά για να σχεδιάσετε έναν Κήπο με βρώσιμα λουλούδια, βολβούς, λαχανικά, φρούτα, μούρα, θάμνους καρπούς και να έχετε έναν ΚΗΠΟ που σε όλη τη σεζόν κάτι δίνει. Καλλιέργειες εύκολες που δεν θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και θα μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε αγαθά.

Σας ευχόμαστε  και ο νέος χρόνος να φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό το αγαπημένο και δημιουργικό χόμπυ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΣΑΣ!

«Υίαν και ευλοϊαν και καλόν χρονίαν και η Παναγία να δί ‘σε λάφρυση από τον αφορισμένον ιόν»

 

ΤΟΠΙΝΑΜΠΟΥΡ ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

ΤΟΠΙΝΑΜΠΟΥΡ ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Βρώσιμοι βολβοί τώρα για φύτευση. Ποικιλλίες διαφορετικές

ΣΑΓΙΟΤ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Θα σας ενθουσιάσει αυτή η καλλιέργεια Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι μόνο με το φρούτο ως βρώσιμο, η ρίζα, το στέλεχος, οι σπόροι και τα φύλλα είναι επίσης βρώσιμα. Οι κόνδυλοι του φυτού τρώγονται όπως πατάτες και άλλα λαχανικά ρίζας, ενώ οι βλαστοί και τα φύλλα καταναλώνονται συχνά σε σαλάτες και ανακατεύουν πατάτες, ειδικά στην Ασία

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Τελικά τι είναι ποιο σημαντικό, ο κήπος ή ο κηπουρός;
Ασφαλώς ο κηπουρός. Αν κάποιος είναι κηπουρός αργά η γρήγορα θα εμφανιστεί κήπος.
Αν ένας κήπος όμως δεν έχει κηπουρό, γρήγορα θα χαθεί. Και ποιος είναι κηπουρός; Αυτός που τα όνειρα του είναι γεμάτα με ανθισμένους καρπερούς κήπους!!!
Αυτό φτιάχνει έναν όμορφο παραγωγικό κήπο. Τα ανθισμένα όνειρα του κηπουρού του!!
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
Oι πρόγονοι μου γενιές ολόκληρες είχαν πάντα αυτάρκεια στο σπιτικό τους, με πολυπληθής οικογένειες από 4-9 παιδιά.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες από πρώτο χέρι γνώσεων σχετικά με την καλλιέργεια, τη δοκιμή και το μαγείρεμα με λαχανικά κειμηλίων (παλαιών ποικιλλιών).Όπως και παλαιομοδίτικες συνταγές διατήρησης συντήρησης, και διαχείρισης αυτών των λαχανικών γιατί κύριο μέλημα μας είναι η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ με ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ τεχνικές και μεθόδους. Τα περισσότερα από αυτά τα λαχανικά τα έχουμε καλλιεργήσει και δοκιμάσει για να μπορέσουμε να γράψουμε τα σχόλια.Στην ουσία είμαστε καλλιεργητές-δοκιμαστές.Σε εποχές Ανοιξης ο φόρτος εργασίας είναι υπέρογκος και ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη, για όσους δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε,ή να έρθουμε σε επαφή.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΟΝΟΣ

Με φυτά του κήπου μου φτιάχνω λίπασμα για ψέκασμα, ή για ριζοπότισμα. Δεν έχουμε καμία ανάγκη τα σκευάσματα που πουλάει η αγορά Πως θα το κάνετε δείτε παρακάτω

 • ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ MICROGREENS

  Πολλοί συγχέουν τα μικρολαχανικά με τις φύτρες και πολλές φορές ο ένας ορισμός επικαλύπτει την θέση του άλλου, μολονότι είναι σχετικά εύκολος ο διαχωρισμός τους. Τα μικρολαχανικά είναι τα δύο βρώσιμα φύλλα των κοτυληδόνων του βλαστημένου σπόρου, δηλαδή τα φύλλα των συνήθως δικοτυλήδονων φυτών, τα οποία καταναλώνονται συνήθως 7-14 ημέρες μετά την βλάστηση του σπόρου σε ιδανικές συνθήκες, είτε στο στάδιο που τα πρώτα πραγματικά φύλλα του φυτού ετοιμάζονται να αναφανούν μέσα από το δικοτυλήδονο είτε όταν έχουν ήδη εμφανισθεί και αναπτυχθεί κάπως.

 • ΣΚΟΡΔΑ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ

  Εντυπωσιακό μέγεθος σκορδου! Το σκόρδο ελέφαντας μοιάζει με σκόρδο και έχει νόστιμη, ήπια γεύση σκόρδου. Οι σκελίδεςσυνήθως ζυγίζουν μια λίβρα ή περισσότερο. Πολύ εύκολο ξεφλούδισμα και διατηρείται πολύ καλά. Κατά μέσο όρο 4-7 σκελίδες ανά βολβό ΙΔΑΝΙΚΟ για για ψήσιμο ή τουρσί. Θα τα βρείτε εποχή Ιούλιο-Αυγουστο-Σεπτέβρη

H Εταιρία μας ανέλαβε την Διανομή και αποκλειστική πώληση των Πράσσινων Οικολογικών σπιτιών στην Βουλγαρία και Ελλάδα

2 Ιουλ. 2020

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΗΠΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Σας συμβουλεύουμε και σας καθοδηγούμε να οργανώσετε ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ με τεχνικές urban farming για να προσελκύσετε το κοινό αυτό που του αρέσει η ζωή δίπλα στη φύση.

7 Σεπ. 2016

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ

Η εταιρία GREEN MAGIC HOMES παρουσιάζει τα νέα προιόντα της υπόγεια ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ για καταιγίδες, τυφώνες, φωτιές, πυρινικές απειλές
Η εταιρία μας θα αντιπροσωπεύει αυτά τα προιόντα σε Ελλάδα και Βουλγαρία και σε όλα τα Βαλκάνια

ΚΗΠΑΡΧΩ. Καλώς ήρθατε στην σελίδα μας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Όλες τις εποχές του χρόνου θα είμαστε δίπλα σας...!

Η SPOROSBANK (Τράπεζα Σπόρων ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΛΙΩΝ) δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στον κόσμο αγνά φυτά που προέρχονται κυρίως από παλαιές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών οι οποίες κινδύνευαν να χαθούν

Εδώ θα βρείτε παραδοσιακούς σπόρους από όλο τον κόσμο και κυρίως από την Ελλάδα.Απευθύνεται σε ερασιτέχνες κηπουρούς αποκλειστικά.

Για να μπείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα πατήστε ΜΕΝΟΥ (όσοι ενδιαφέρεστε για σπόρους βιαστείστε γιατί τελειώνουν)

Δεντρύλια

Φυτά

Αξεσουάρ και εργαλεία κήπου και χόμπυ

Αυγά πτηνών

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Υπηρεσίες συμβουλευτικές

Πως θα ξεκινήσω Λαχανόκηπο 

 

 

ΚΗΠΑΡΧΩ . Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ

2020. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. 

Ο κήπος γίνεται μια μόδα, αναγκαία πλέον, όχι για χόμπυ, αλλά για να διασφαλίσετε καθαρά προιόντα διατροφής και να ασφαλίσετε την υγεία σας.

Ο κήπος είναι μια επένδυση (η καλύτερη επένδυση που έκανες ποτέ).

Ο κήπος είναι μια ανάγκη.

Ο κήπος είναι ευλογία.

Ο κήπος είναι ικανοποίηση.

Ενας πετυχημένος κήπος είναι αυτός που δίνει αγαθά όλο το χρόνο.

Ένας πετυχημένος κηπουρός είναι αυτός που κάνει τον καλύτερο προγραμματισμό, και την καλύτερη διαχείριση για το χώρο που διαθέτει.

Ο κήπος πρέπει να δίνει λαχανικά και φρούτα όλο το χρόνο.

Μια καλή διαχείριση είναι να έχετε τις δικές ντομάτες, σαλτσες, χυμούς κομπόστες, λαχανικά όλο το έτος. Αυτό σημαίνει σπορές και χειμώνα και καλοκαίρι.

Τα καλοκαιρινά σπέρνονται Φεβρουάριο-Μαρτιο, τα χειμερινά λαχανικά Μαιο-Ιούνιο. Δηλαδή δεν επαναπαυόμαστε μόλις φυτέψουμε τα καλοκαιρινά λαχανικά μας την Ανοιξη στο χώμα, ξεκινάμε την σπορά των χειμερινων. Δεν χρειάζεται πολύ κόπος. 5 γλάστρες και βάλατε μέσα ΛΑΧΑΝΑ, ΜΠΡΟΚΟΛΑ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΕΙΛ, ΣΕΣΚΟΥΛΑ, ΠΑΤΖΑΡΙΑ τον Μαιο 2-3 ματσάκια πράσσα έτοιμα παίρνουμε τον Ιούλη και σπέρνουμε σαλάτικά μαρούλι, σγουρή Αυγουστο τα βάζουμε στο χώμα να μας καλύψουν την ανάγκη για σαλάτες τέλος Φθινοπώρου που τελειώνουν οι ντομάτες-αγγούρια.

Μην ξεχάσετε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και τα ρεπανάκια τον Αυγουστο, όπως και τα σκορδάκια τον Σεπτέβρη-Οκτώβρη, και απολαμβάνουμε όλο το έτος φρέσκιες πεντανόστιμες σαλάτες.

 

 • Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

  ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
  Είναι ο άγιος που προστατεύει όσους ασχολούνται με τη γεωργία. Την 14η Φεβρουαρίου με το Παλαιό Ημερολόγιου και 1η Φεβρουαρίου με το νέο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, ειδικά οι αμπελουργοί δεν κλαδεύουν και ραντίζουν τα κλήματα με αγιασμό
  Ο Άγιος Τρύφων προστατεύει τους αγρούς από τα τρωκτικά, τις κάμπιες και τα λοιπά ζωύφια. Οι αμπελουργοί αποφεύγουν το κλάδεμα την ημέρα αυτή, γιατί, όπως διηγούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, κάποιος που έπιασε κλαδευτήρι ανήμερα της εορτής του Αγίου Τρύφωνα έκοψε τη μύτη του. Στη Μακεδονία τον λένε και Άι Τρίφυλλα, γιατί βοηθάει τη βλάστηση του τριφυλλιού.
  Ο παπούς μου ο Θανάσσης ο Αγρότης ψέκαζε τα πάντα με τον Αγιασμό του, γιατί εκείνη την εποχή φάρμακα δεν υπήρχαν.

  ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΓΣΙΑΣΜΟ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΟΘΥΜΙΑΜΑΤΑ

Κάνοντας θυμίαμα στο σπίτι