ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ

ΛΙΠΑΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΜΙΚΑ

Για να βγάλετε ωραία και υγιή λαχανικά θα πρέπει να ταίζετε τα φυτά σας διαρκώς κάθε εβδομάδα.

Ξεκινάμε με την φύτευση βάζοντας ορμόνη μυκόριζας στη ρίζα η οποία βοηθά τα φυτά σας να παραμείνουν υγιή σ όλη την διάρκεια της σεζόν, να έχουν τέλεια ανάπτυξη έχοντας τον μύκητα της μυκόριζας στη ρίζα, δεν πλησιάζουν τα νηματώδη ή άλλα βλαβερά έντομα. Από την πρώτη στιγμή θα δείτε αλλαγές στα φυτά σας.

Κατόπιν ψεκάζουμε με οργανικούς μικροοργανισμούς ΕΜ τουλαχιστον μια φορά το μήνα

Βοηθάμε τα φυτά με κοπριά - ασβέστιο να ανθίσουν

και τέλος ριζοποτίζουμε με υγρά οργανικά λιπάσματα που παρασκευάζουμε μόνοι μας σε έναν κάδο.

Από ψεκάσματα χρησιμοποιούμε το καθαρό σαπούνι,σκορδο, πιπεριά καυτερή λίγο καπνό και φτιάχνουμε το δικό μας φάρμακο.

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θειάφι-χαλκό μετά απο βροχές για να προστατεύσουμε το φυτό απο μολύνσεις-μυκητιάσεις..

 

Αν τηρήσετε αυτό το πρόγραμμα είναι βέβαιο ότι θα βγάλετε τα πιο ωραία και υγιή φρούτα-λαχανικά που υπάρχουν

 

ΦΤΙΑΧΝΩ ΛΙΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΟΙΤΟ.

Προτείνουμε να έχετε πάντα ένα παρτέρι με το φυτό ΣΥΜΦΟΙΤΟ το οποίο εάν βάλτε μια φορά, είναι σαν αγριάδα, θα υπάρχει πάντα εκεί. Δυο φορές μηνιαίως μαζεύετε τα φύλα, τα βάζετε σε κουβά με νερό και τα αφήνετε 15 μέρες να σαπίσουν μέσα. Αυτό το ζουμί θα ποτίζετε τα φυτά σας. Περιέχει πολλές βιταμίνες και πρωτείνες που θα τα δείτε να δυναμώνουν και να καρπίζουν. Αλλη μέθοδος είναι όταν φυτεύτετε τα φυτά να βάζετε μέσα στο λάκο και 2-3 φύλα σύμφοιτου να σαπίσουν σιγά σιγά και να ταίζουν τα μικρά φυτά σας.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟ ΤΙΜΗ
ΜΥΚΟΡΙΖΑ €5,00

Μυκόριζα(= Μύκητας + ρίζα).Η μυκόρριζα ή τα μυκόρριζα αποτελούν ένα ειδικό συμβιωτικό όργανο που προκύπτει από τη συνένωση των ριζών ενός φυτού με μύκητες διαφόρων ειδών.Η ευεργετική επίδραση των μυκόριζων στο φυτό, οφείλεται στην καλύτερη θρέψη του φυτού κυρίως με θρεπτικά στοιχεία που παρουσιάζουν τη μικρότερη κινητικότητα στο έδαφος, όπως είναι φώσφορος, ψευδάργυρο, χαλκό αλλά και κάλιο, μαγνήσιο, άζωτο.Με αυτό τον τρόπο κάνουμε εξοικονόμηση στην χρήση λιπασμάτων σε ποσοστό 40%.Επίσης βοηθά το φυτό να αποκτήσει ανθεκτικότητα στα υψηλά ποσοστά ασβεστίου του εδάφους. Επιπλέον, ο συμβιωτικός μύκητας συνθέτει ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη φυτοπαθογόνων μικρο-οργανισμών του εδάφους , ενώ ευνοεί την ανθεκτικότητα των φυτών στις ασθένειες.