ΠΑΚΕΤΟ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ο ΦΡΑΟΥΛΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ

'Ενα από τα πιο ωραία φρούτα που αγαπούν τα παιδιά είναι η φράουλα, και λένε ότι είναι το πιο επιβαρυμένο φρούτο από φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Φτιάξτε το δικό σας φραουλώνα με τις υπέροχες ποικιλλίες μας. Άγριες πεντανόστιμες, 4 εποχών φράουλες

+++++++++++++++++++++

Един от най-красивите плодове, които децата обичат, е ягодата и казват, че това е най-обремененият плод от пестициди и торове.

Направете своя собствена ягода с нашите прекрасни сортове. Вкусни диви, 4 сезона ягоди

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΛΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΩΝ -Най-голямото разнообразие от домати

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ κόκκινα, κίτρινα, πράσσινα μαύρα, μωβ, πορτοκαλί. Ντοματίνια που διατηρούνται για κατανάλωση όλο το χρόνο κρεμασμένα στο ταβάνι

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Καλώς ήρθατε στον ιστοτόπο μας

Добре дошли в нашия уебсайт

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΔΩ

 

 

 ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ   10ευρω

 

 

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ-ΜΙΚΡΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΙΚΙΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ -ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παράγουμε αγνά φυτά με περισσότερους και νοστιμότερους καρπούς, χωρίς την χρήση επικινδύνων χημικών για το περιβάλλον!

13 Απρ. 2018

ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Προσκαλούμε λίγους παθιασμένους εκκολαπτόμενους καλλιεργητές.
Δοκιμάστε τα πιο παράξενα λαχανικά που δεν είδατε ποτέ στην Ελλάδα, και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο σας και να γευτείτε στο τραπέζι σας.

Χαμηλότερο κόστος διαβίωσης - Σε δύσκολους καιρούς, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το κόστος ζωής σας είναι το να παράγετε το δικό σας φαγητό. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου 1940, οι Αμερικανοί 20 εκατομμύρια "Victory Gardens" παρήγαγαν την ίδια ποσότητα τροφίμων με ολόκληρη την εμπορική γεωργική βιομηχανία! Η εξοικονόμηση των δικών σας σπόρων από την προσωπική σας συγκομιδή δεν είναι μόνο ένας άμεσος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων για την παραγωγή του επόμενου έτους, είναι το καλύτερο μακροπρόθεσμο σχέδιο οικονομικής ασφάλειας που μπορείτε να κάνετε μειώνοντας το κόστος ζωής σας αμέσως και μόνιμα.Στο πλαίσιο της πολεμικής προσπάθειας, η κυβέρνηση διέθετε τρόφιμα όπως ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, τυρί, αυγά, καφέ, κρέας και κονσερβοποιημένα προϊόντα. Οι ελλείψεις στην εργασία και τις μεταφορές κατέστησαν δύσκολο να συγκομίσουν και να μεταφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην αγορά. Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στράφηκε προς τους πολίτες της και τους ενθάρρυνε να φυτέψουν τους "Κήπους Νίκης". Ήθελαν άτομα να παράσχουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά.

Σχεδόν 20 εκατομμύρια Αμερικανοί απάντησαν στην κλήση. Τοποθετούσαν κήπους σε αυλές, άδεια οικόπεδα, μπαλκόνια και ακόμη και στέγες στην πόλη ΛΑΧΑΝΙΚΑ. Οι γείτονες συγκέντρωναν τους σπόρους τους, φυτεύτηκαν διάφορα είδη τροφίμων και σχημάτισαν συνεταιρισμούς, όλα στο όνομα του πατριωτισμού.

Οι αγροτικές οικογένειες βέβαια είχαν φυτεύσει κήπους και διατηρούσαν τα προϊόντα για γενιές. Τώρα, οι αστικές ξαδέρφια τους μπήκαν στην πράξη. Όλα στο όνομα του πατριωτισμού.
Περιοδικά όπως οι εκδόσεις " Σάββατο βράδυ Post" και " Life" για τους κήπους νίκης και τα γυναικεία περιοδικά έδωσαν οδηγίες για την καλλιέργεια και τη διατήρηση των προϊόντων κήπων. Οι οικογένειες ενθαρρύνθηκαν να μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους λαχανικά για να σώσουν εμπορικά κονσερβοποιημένα προϊόντα για τα στρατεύματα. Το 1943, οι οικογένειες αγόρασαν 315.000 χύτρες πίεσης (που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία κονσερβοποίησης), σε σύγκριση με 66.000 το 1942. Η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις προέτρεψαν τους ανθρώπους να κάνουν την κηπουρική μια οικογενειακή και κοινοτική προσπάθεια.Το αποτέλεσμα της κηπουρικής νίκης; Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι φυτεύτηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια κήποι νίκης. Τα οπωροκηπευτικά που συγκομίστηκαν σε αυτά τα οικόπεδα και τα κοινοτικά οικόπεδα υπολογίστηκαν σε 9-10 εκατομμύρια τόνους, ποσό ίσο με το σύνολο της εμπορικής παραγωγής φρέσκων λαχανικών.Η Kelly Holthus θυμάται ότι ήταν δύσκολο να βρει φρέσκα προϊόντα και ήταν ένας τρόπος για τα άτομα να κάνουν το δικό τους ρόλο στο σπίτι. "Ήταν ένα μεγάλο ηθικό πράγμα", λέει. "Και για νέους όπως εγώ, ήταν, ξέρετε, κάτι μοναδικό θα μπορούσα να κάνω το ρόλο μου. Ήμουν μέρος της προσπάθειας!"

4 Μαρ. 2019

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Τα τελευταία έτη βλέπουμε ότι οι αρρώστιες των λαχανικών πληθαίνουν και δεν γνωρίζουμε το λόγο. Αυτό οφείλεται στις βροχές πολλές φορές και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Μόλις τελειώνει μια μεγάλη βροχή και βγαίνει ο ήλιος οι μύκητες χορεύουν και μας χαλούν τα φυτά. Εάν θέλετε να έχετε υγιή και δυνατά φυτά θα πρέπει μετά από κάθε βροχή να ψεκάζετε χαλκό-θειάφι που είναι προϊόντα μη επιβλαβή για τον οργανισμό. Για να προλάβουμε τις αρρώστιες βάζουμε στην ρίζα όταν κάνουμε την μεταφύτευση ορμόνη μυκοριζας (επίσης οργανικός ζυμομύκητας). Τέλος φροντίζουμε να φυτά μας να παίρνουν κάθε μήνα κοπριά, και ασβέστιο και σίγουρα θα γευτούμε τα πιο τέλεια λαχανικά. Εδω θα βρείτε μυκοριζα

 • HUGECULTURE


  Το Hugelkultur δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να φτιάχνεις ψηλούς κήπους γεμάτους με σάπια ξύλα. Αυτό κάνει για τις αυξημένες κλίνες κήπου φορτωμένες με οργανικό υλικό, θρεπτικά συστατικά, θύλακες αέρα για τις ρίζες του φυτού σας κ.λπ. Καθώς περνούν τα χρόνια, το βαθύ έδαφος του ανυψωμένου κρεβατιού σας γίνεται απίστευτα πλούσιο και φορτωμένο με τη ζωή του εδάφους. Καθώς το ξύλο συρρικνώνεται, κάνει πιο μικροσκοπικές τσέπες αέρα - οπότε ο hugelkultur σας γίνεται ένα είδος αυτοπεριορισμού. Τα πρώτα χρόνια, η διαδικασία κομποστοποίησης θα θερμάνει ελαφρώς το χώμα σας δίνοντάς σας μια ελαφρώς μεγαλύτερη καλλιεργητική περίοδο. Η ξυλώδης ύλη βοηθά στη διατήρηση της πλεονάζουσας περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά από το πέρασμα στα υπόγεια ύδατα - και στη συνέχεια την επαναχρησιμοποίηση των φυτών του κήπου σας αργότερα. Επιπλέον, με την κατοχή SO πολύ νερό, hugelkultur θα μπορούσε να είναι μέρος ενός συστήματος για την καλλιέργεια φυτών κήπου στην έρημο χωρίς άρδευση.

 • PERMACULTURE

 • Αυξήστε τα φυτά σας με μοσχεύματα

  Φτιάξτε φυσική ορμόνη ΡΙΖΟΒΟΛΙΑΣ με κλαδιά ΙΤΙΑΣ
  Πάρε τα κλαδιά και κόψε τα σε μικρά κομμάτια μήκους 2,5 εκ.Τοποθέτησε τα ψιλοκομμένα κλαδιά ιτιάς σε ένα δοχείο και κάλυψε τα με νερό βρύσης (όχι ζεστό) και άφησε τα για αρκετές ημέρες.

  ⦁ Όταν τελειώσεις τη διαδικασία, σουρώνεις το υγρό ⦁ Για τη χρήση, απλώς ρίχνεις λίγο νερό ιτιάς σε ένα μικρό βάζο και τα τοποθετείς μέσα σαν λουλούδια για μία νύχτα έτσι ώστε να λάβουν την ορμόνη. Στη συνέχεια, τα προετοιμάζεις για φύτευση όπως θα έκανες κατά τη διαδικασία οποιωνδήποτε άλλων μοσχευμάτων.

 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ


  Δείτε το βίντεο
  https://youtu.be/qJAnBGHhjAc

Ο θυσαυρός ο δικός σας δεν σημαίνει ότι αξίζει για όλους

Υπάρχει και μια ωραία ιστορία για τα κρεμμύδια που αξίζει να διαβάσετε:

Κάποτε, ζούσε ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Σαούλ ο Ιδεαλιστής, ο οποίος αγαπούσε τα ταξίδια και την περιπέτεια.

Μια μέρα, ένας περιπλανώμενος ιερέας του μίλησε για μια χώρα στην οποία δεν υπήρχαν κρεμμύδια.

«Δεν υπάρχουν κρεμμύδια;» αναφώνησε ο Σαούλ. «Πώς μπορούν να απολαμβάνουν το φαγητό τους χωρίς κρεμμύδια; Θα πάω εκεί και θα τους μάθω αυτό το υπέροχο λαχανικό».

Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, αγόρασε κρεμμύδια και ξεκίνησε με το άλογό του το ταξίδι του. Όταν έφτασε στη χώρα για την οποία του είχε μιλήσει ο ιερέας, πήγε αμέσως στο αυτοκρατορικό παλάτι, όπου έγινε δεκτός από τον ίδιο τον αυτοκράτορα.

«Αυτοκράτορα, σας φέρνω ένα καινούριο λαχανικό, το οποίο έχει τη μοναδική ικανότητα να ενισχύει τη γεύση κάθε τροφής. Ακόμα και μόνο του όμως, αποτελεί λιχουδιά για τους ειδήμονες. Σας προκαλώ να το δοκιμάσετε».

«Θα το δοκιμάσω», είπε ο αυτοκράτορας. «Σε προειδοποιώ όμως, αν αυτό το παράξενο λαχανικό είναι βλαβερό, θα χάσεις το κεφάλι σου».

Έτσι λοιπόν, το δείπνο όπου σερβιρίστηκαν τα κρεμμύδια μετατράπηκε σε επίσημη εκδήλωση και όλοι οι αριστοκράτες και οι ευγενείς της αυτοκρατορίας ήταν προσκεκλημένοι.

Ο Σαούλ είχε δοκιμάσει προηγουμένως όλα τα πιάτα. Ύστερα, οι επισκέπτες και στο τέλος ο αυτοκράτορας δοκίμασαν τα φαγητά και όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι.

Οι πάντες επαίνεσαν τη μυρωδιά, τη γεύση και τους χυμούς του κρεμμυδιού. Ο αυτοκράτορας ζήτησε από τον Σαούλ όλο το φορτίο και του έδωσε το βάρος του σε χρυσό. Όταν ο Σαούλ επέστρεψε στη χώρα του, μια επιτροπή από επιφανείς πολίτες τον υποδέχτηκαν πανηγυρικά και τον συνεχάρηκαν για την επιτυχία του. Για ώρες, ο Σαούλ εξιστορούσε το μεγαλείο και τη μεγαλοπρέπεια που είχε δει σε αυτή τη μακρινή χώρα, όπου ο χρυσός άξιζε λιγότερο απ’ ό,τι τα κρεμμύδια.

Τότε ο Κόλμποζνικ, ο οποίος είχε επίσης πρωτοποριακές ιδέες, επηρεασμένος από τις ιστορίες του Σαούλ, σκέφτηκε μια ιδέα που θα μπορούσε να του αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Το σκόρδο! Αυτό δεν ήταν μόνο πιο πολύτιμο, αλλά πολύ πιο νόστιμο και αρωματικό! Γιατί λοιπόν να μην έπαιρνε μερικές σακούλες να τις πάει σε αυτή τη μακρινή χώρα; Αν έδωσαν στον Σαούλ χρυσό για τα κρεμμύδια, ίσως σε αυτόν να έδιναν διαμάντια για το σκόρδο. Έτσι ο Κόλμποζνικ ξεκίνησε το ταξίδι του παίρνοντας μαζί του 5 σακούλες με σκόρδα.

Όπως ο Σαούλ, έγινε δεκτός στο αυτοκρατορικό παλάτι. Και όπως ακριβώς το περίμενε, οι κάτοικοι εκεί θεώρησαν τα σκόρδα ακόμα πιο πολύτιμα από τα κρεμμύδια.

Ο αυτοκράτορας συζήτησε με τους συμβούλους του πολλές ώρες για την ανταμοιβή που έπρεπε να δώσουν στον επισκέπτη τους. Κατά τη γνώμη τους, ο χρυσός δεν ήταν αρκετός για μια τέτοια νόστιμη τροφή, η οποία μπορούσε να ευχαριστήσει ακόμη και τον ίδιο τον Θεό και τους αγγέλους του. Γι’ αυτό, αποφάσισαν να τον ανταμείψουν με το πιο πολύτιμο πράγμα που διέθεταν.

Έτσι λοιπόν, ο Κόλμποζνικ επέστρεψε στην πατρίδα του κουβαλώντας μαζί του 5 σακούλες με κρεμμύδια.

Ας μιλήσουμε για το έδαφος-Let's talk about soil

Η ταινία κινουμένων σχεδίων αφηγείται την πραγματικότητα των εδαφικών πόρων σε όλο τον κόσμο.Καλύπτει τα θέματα της υποβάθμισης, της αστικοποίησης, της αρπαγής γης και την υπερεκμετάλλευση.