Ιστολόγιο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

18 Ιαν. 2020

"Οι  γενναίοι   γεννιούνται  στην  ύπαιθρο . Στις  πόλεις  γεννιούνται   οι  δειλοί"   είπε  o   Χάϊνριχ Χίμλερ  (  διοικητής των SS)

Ο κόσμος   έχει  παγιδευτεί  μέσα  στις  πόλεις   και  απελπισμένα  ψάχνει  διέξοδο  απο  την  οικονομική  κρίση  .  Δεν  μπορεί  όμως  να  δεί  την ΑΝΟΙΧΤΗ πόρτα  που  οδηγεί  έξω  απο  τον λαβύρινθο

Η  λύση δείχνει  προς  την  ΥΠΑΙΘΡΟ  .
Μας  απέκοψαν  απο  την  γή  μας.Μας   φυλάκισαν  στις  πόλεις .

Ζούμε  στην  κοινωνία  των  "μεσαζόντων"   .Για να  φθάσει  το  φαγητό  απο  τα  χωράφια  στις  πόλεις  χρειάζεται  κάποιος  μεσάζων  ( χονδρέμπορος ). Για  να  φθάσει  ο  άνεργος  της  πόλης  σε  κάποια  δουλειά  χρειάζεται  κάποιος  μεσάζων (βολευτής ) .
Δεν  μας  εκπλήσσει  λοιπόν  το  γεγονός  οτι  όλοι  αυτοί  οι  "μεσάζοντες"  ήταν  και  είναι  πάντοτε  συνεργάτες  και  φίλοι  καρδιακοί .  Δεν  θέλουν   να ξαναγυρίσουμε  στην  ύπαιθρο   διότι    τότε  κανείς  δεν θα  τους  χρειάζεται .  Ο  καθένας  θα  παράγει  και  θα καταναλώνει  το  φαγητό  του  χωρίς  να  χρειάζεται  τη  βοήθεια κανενός .   
Πάνω  απο  το  κεφάλι  μας   θα έχουμε  μόνο τον  ήλιο  ,  τον  άνεμο   και  τη  βροχή  .  Απο  αυτά  τα  τρία    μόνο  θα  εξαρτάται  η  τροφή  μας  .  Μόνο  αν  δεν  φυσήξει  άνεμος  και  δεν  βρέξει  μια  χρονιά  θα πεινάσουμε . 
Τώρα  στις  πόλεις   η  τροφή  μας  εξαρτάται   ΚΑΙ  απο  τον  ήλιο  ΚΑΙ  απο την  βροχή  αλλά   ΚΑΙ  απο  τις  τιμές  του  πετρελαίου  ΚΑΙ  απο  τα  κέφια  του  εργοδότη  μας  και τα κέφια πολλών άλλων.
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ   ΕΙΝΑΙ  ΟΠΟΙΟΣ  ΔΕΝ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΑΠΟ  ΚΑΝΕΝΑΝ"

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΜΟΝΤΕΛΟ "ΣΠΙΤΙ  ΜΕΣΑ  ΣΤΟ  ΧΩΡΑΦΙ" :
Όπως  λέει   και  ο  τίτλος  , σημαίνει  οτι  δεν  πρέπει  να  υπάρχουν  χωριά  με  τη  σημερινή  έννοια ( εδώ  τα  σπίτια ,  εκεί  τα  χωράφια ). Το  σπίτι  του  καθενός  πρέπει  να  είναι  μέσα  στο  χωράφι  του . Το  ιδανικό  είναι  το  χωράφι  να  έχει  έκταση ένα-πέντε  στρεμμάτα.

Έτσι θα κερδίσει καλύτερη ψυχική υγεία : Ο άνθρωπος είναι πλάσμα κατασκευασμένο για να ζεί μέσα στο φυσικό περιβάλλον (όχι σε πολυκατοικίες ) και να εργάζεται για την παραγωγή της τροφής του ( όχι να πουλά ασφάλειες και με εκείνα τα χρήματα να αγοράζει τροφή ) . Οποιαδήποτε παρέκκλιση απο αυτά τα πλαίσια γεννά τις διαστροφές των μεγαλουπόλεων . Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο καπιταλισμός δεν θέλει να φύγουμε απο τις μεγαλουπόλεις !

 

Αν είστε και εσείς ΛΑΤΡΗΣ του υγειινού και καθαρού τρόπου διαβίωσης, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ επικοινωνήστε μαζί μας να δείτε το ΣΠΙΤΙ ΠΡΟΤΥΠΟ που έτοιμάζουμε για τον καθένα σας. Σπίτι και στρέμμα για όλα τα γούστα. Είτε σε περιοχή ακριβή είτε σε φτηνή, είτε μεγάλο είτε μικρό... Η γη θα είναι αδιαπραγμάτευτη σε αυτό το μοντέλο.

Οι οικίες κατασκευάζονται να έχουν ανεξαρτησία και να σέβονται το περιβάλλον. Να μπορούν να λειτουργήσουν είτε με ρεύμα ή και χωρίς και να μην στερούνται καμία πολυτέλεια. Αλλά η μεγαλύτερη βάση δίνεται στον Κήπο, έναν κήπο που θα προσφέρει ΤΡΟΦΗ στον νυκοκοίρη του σπιτιού.

 

2 Ιαν. 2020

Όταν κατά την διάρκεια του χειμώνα περιμένουμε  πολύ  χαμηλές θερμοκρασίες ή ακόμα και χιονιά , πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για να προστατεύσουμε τα ευαίσθητα φυτά μας από ζημιές που μπορεί να πάθουν ή ακόμα και από το να καούν ολικά. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε κατά περίπτωση:

Προσθέτουμε στην επιφάνεια των φυτών μας ένα στρώμα χούμου ή άχυρο για να κρατάμε ζεστές τις ρίζες.

Ασβεστώνουμε τους κορμούς από τα δέντρα στον κήπο μέχρι ένα ύψος περίπου 1-1,5 μέτρα με ασβεστη και χαλκό.

Προσπαθούμε έγκαιρα να καλύψουμε τα ευπαθή φυτά με ειδικό ύφασμα για τον πάγο ή έστω με νάιλον στο οποίο θα κάνουμε μερικές τρύπες για αερισμό. Εκτός από την οργανική ουσία που έχουμε ήδη βάλει στην επιφάνεια των ριζών , μαζεύουμε και εναποθέτουμε κλαδιά , φύλλα ή λινάτσες , τα οποία όμως θα απομακρύνουμε στο τέλος του χειμώνα .

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Μόλις  περάσει  η  κακοκαιρία , εκτιμούμε τις ζημιές που μας άφησε. Ξεσκεπάζουμε τα φυτά που είχαμε καλύψει χωρίς καθυστέρηση . Δεν κλαδεύουμε τα μέρη που υπέστησαν ζημιά , γιατί μπορεί να μην έχει δείξει ακόμα το μέγεθός της . Επίσης είναι πιθανό να ακολουθήσει και επόμενη κακοκαιρία η οποία δεν θα πρέπει να βρει τα φυτά μας και τα δέντρα μας κλαδεμένα.

Εάν είχαμε σπασίματα από τον αέρα ή το βάρος του χιονιού , επουλώνουμε τις πληγές  με μια ειδική πάστα . Ότι ζημιά κι αν εντοπίσουμε , δεν ρίχνουμε λίπασμα για να την αποκαταστήσουμε . Περιμένουμε την άνοιξη όπου θα πρέπει να κάνουμε συνδυασμένες ενέργειες .

Τέλος κάνουμε ένα καλό ψέκασμα με ένα χαλκούχο σκεύασμα , και ένα πότισμα με ένα διάλυμα με αμινοξέα και χουμικά οξέα που τονώνουν την κυτταρική διεργασία και ενισχύουν την άμυνα των φυτών. 

 

31 Δεκ. 2019

Όλα τα χάπια βιταμινών λειτουργούν προληπτικά όσον αφορά σε ασθένειες, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες τοξίνες και δηλητήρια από τον Κώδικα, με σκοπό να μειωθούν κατά πολύ οι επιτρεπόμενες δόσεις τους και να ενισχυθούν οι πωλήσεις των χημικών προϊόντων των φαρμακευτικών εταιρειών.

Σε άλλο επίπεδο, περιθωριοποιούνται τρόφιμα τα οποία καταπολεμούν αλλεργίες ή την υπέρταση μόνο και μόνο επειδή δεν διαθέτουν την… εκλεκτή πιστοποίηση.

Τι κρύβεται πίσω από το διαβόητο διατροφικό κώδικα Codex Alimentarius.
Εως τώρα είχατε το δικό σας βιολογικό κήπο και τρώγατε τα οργανικά σας φρέσκα προϊόντα ; Εστω ψωνίζετε απο καταστήματα ή λαϊκές υγιεινά προϊόντα ; Κάντε το όσο ακόμα μπορείτε. Ο alimentarius... έρχεται !!!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει σχηματιστεί μια «θετική» λίστα μόλις 18 επιτρεπόμενων θρεπτικών στοιχείων και ό,τι δεν περιλαμβάνεται σε αυτή λογίζεται ως απαγορευμένο, ενώ κάθε είδος τροφής θα πρέπει να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία.

Αντιθέτως, προκρίνονται οι γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί, κοινώς τα μεταλλαγμένα, όπως οι αυξητικές ορμόνες, καθώς και τα υποκλινικά αντιβιοτικά στα βοοειδή και άλλα συνθετικά πρόσθετα τροφίμων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για την ανθρώπινη υγεία.
Ο Codex Alimentarius δεν συνεισφέρει στην ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων, αλλά στόχος του είναι η προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών.
Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της Μονσάντο.
Όλα τα ζώα που θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή θα υποβάλλονται σε αγωγή με ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες.
Θα επανεισαχθεί η χρήση στη διατροφή επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων συμπεριλαμβανομένων και επτά από τα θεωρούμενα ως δώδεκα χειρότερα (όπως π.χ. το DDT, το εξαχλωροβενζόλιο, το αλντρίν και το τοξαφαίνιο), η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ). Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι στο εξής καμία χώρα δεν θα έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή και να προβεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τροφίμων που περιέχουν τα παραπάνω - χαρακτηρισμένα ως εξαιρετικά επικίνδυνα, με μόνιμες επιπτώσεις - χημικά, καθώς αυτό θα σήμαινε παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου, οδηγώντας σε εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις.
Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η δρ. Ρίμα, βιταμίνες, μέταλλα, ακόμα και βότανα (όπως η εξαιρετικά ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα Εχινάτσια) πρόκειται να απαγορευτούν κατά αντίστοιχο τρόπο με τις ναρκωτικές ουσίες, αν οι πολίτες δεν αντισταθούν στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου Διατροφικού Κώδικα.
Η χορήγηση τροφής αποστραγγισμένης από κάθε είδους θρεπτικές ουσίες, βομβαρδισμένης με ακτινοβολία και γεμάτης με τοξίνες, ορμόνες και φυτοφάρμακα-εντομοκτόνα, είναι πραγματικά ο ταχύτερος και πλέον επωφελής οικονομικά τρόπος για τη δημιουργία ενός κύματος κρουσμάτων από ασθένειες, για τις οποίες η πλέον ενδεδειγμένη δράση είναι η επίσης τοξική φαρμακευτική αγωγή. Με την εφαρμογή του "Κώδικα", οι βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητες θα είναι θεραπευτικές
Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία περίμενε την επικείμενη εναρμόνιση όλων των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με τον Codex Alimentarius (Κόντεξ Αλιμεντάριους) για χρόνια...

Εσύ αποφασίζεις ΧΑΠΙ που ελέγχει την ζωή σου και τις αρρώστιες; Η φυσική διατροφή όπως έτρωγαν οι πρόγονοί σου, γεννημένη από το χώμα. Όσες περισσότερες βιταμίνες παίρνετε τόσο συνηθίζετε τον οργανισμό σας σε χειμικά. Όσο πιο πολλά χάπια βάζετε στον οργανισμό σας τόσο πιο ευάλωτοι γίνεστε και ελεγχόμενοι σε αρρώστιες.

14 Δεκ. 2019

Το κρέας ορτυκιών είναι ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Η μυρωδιά του ιδιόμορφη και με ελαφριά γευση κυνηγιού.Το ορτύκι αποτελεί δημοφιλές στόχο για κυνήγι τόσο για το κρέας όσο και για τα αυγά του.Πιο συγκεκριμένα, το κρέας τους είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως η Β3, η Β6 και η Β2, σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος, ο χαλκός και το σελήνιο ενώ έχει πιο μικρή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη σε σύγκριση με το χοιρινό κρέας. Όσον αφορά τα αυγά είναι εξίσου πλούσια σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος και το σελήνιο και στις βιταμίνες Β2 και Β12. Τα αυγά των ορτυκιών ειδικά στην Ιαπωνία χρησιμοποιόυνται στη διατροφή των παιδιών και των ηλικιωμένων λόγω της θρεπτικής τους αξίας.

Τα ορτύκια καταναλώνονται κυρίως στην γαλλική, πολωνική, πορτογαλική, μαλτέζικη, κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα ενώ σε επαρχία της Ινδίας αποτελούν εκλεκτό μεζέ όπου τρώγονται ψητά με σάλτσα κάρυ. Μπορούν να φαγωθούν μαζί τα κόκκαλα τα οποία είναι εξαιρετικά μικρά και μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους πιθανούς τρόπους βραστά, ψητά ή τηγανητά. Υπάρχουν ποικίλες συνταγές που τα περιέχουν καθώς μπορόυν να γίνουν κοκκινιστά, κρασάτα ή στιφάδο.