ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΜΕΛΙ-ΚΡΑΣΙ

6 Ιαν. 2022

Δεν υπάρχει ακόμα βίντεο

19 Νοε. 2021

Δεν υπάρχει ακόμα βίντεο

6 Νοε. 2021
Ότι, εμείς οι Δυτικοί πιστεύουμε για τα μήλα "ότι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα", οι Ασιάτες  το αποδίδουν στα Τζίτζιφα..
Η Τζιτζιφιά -Ziziphus jujuba- θεωρείται  δέντρο με καταγωγή  την Ασία που έχει εγκλιματιστεί στην Ελλάδα και σε άλλες παραμεσόγειες χώρες, άγνωστο πότε.
Στην Πέρσικη κουζίνα , τα τζίτζιφα εκτιμούνται ιδιαίτερα και κυκλοφορούν σε πολλές μορφές ακόμη και  σαν πάστα καυτερή .
Στην Ινδία  και  το Πακιστάν από  παράδοση, θεωρούν ότι η καραμέλα είναι ένα καλό μέσο καθαρισμού του αίματος, μια μεγάλη βοήθεια  όταν κάποιος είναι ασθενής και αδύναμος, και χρήσιμο τρόφιμο σε οποιαδήποτε δίαιτα.  Και οι δύο λαοί χρησιμοποιούν  το φυτό σαν τονωτικό, για την ενίσχυση της υγείας  και προληπτικά κατά των ιώσεων. 
Ο φλοιός της αφρικάνικης ποικιλίας Ziziphus muronata, χρησιμοποιείται για τον βήχα και άλλα προβλήματα του αναπνευστικού. Τα φύλλα και οι ρίζες του φυτού ανακουφίζουν από τους πόνους. 

Ένα τσάι από τζίτζιφα λειτουργεί  ως αντίδοτο σε πολλά δηλητήρια. Στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε που είναι γεμάτος από τοξικά τα περισσότερα από τα οποία παίρνουμε στο σώμα μας  μέσα από το δέρμα,αυτός ο καρπός θα μπορούσε να κάνει τις επισκευές  που χρειαζόμαστε.

 

3 Νοε. 2021

Και έχουμε περίσσια κυδώνια...μήλα...δαμάσκηνα,ρόδια...Τα αλεσαμε όλα μαζί και τα βάλαμε σε βαρελάκι γυάλινο η πήλινο κιούπι ακόμα καλύτερα.Για κάθε λίτρο υγρού βάλαμε 50gr ζάχαρη...το ανακατεύουμε καθημερινά δύο φορές...Αφήνουμε να γίνει η βράδυ...δε σκεπάζουμε ....βάζουμε μια φούσκα....η πετσέτα... Στη βδομάδα πάνω το σουρωνουμε..Θα χρειαστεί 4 εβδομάδες να ολοκληρωθεί η ζύμωση..

Όταν τελειώσει το βάζουμε σε μπουκάλια και το σφραγίζουμε. Μπορούμε να το πάλαιωσουμε με πώμα φελου....Πριν σφραγίσουμε βάζουμε χάπι για να σταματήσει η ζύμωση.

Το κρασί από φρούτα έχει πολλές ιδιότητες και βοηθά τον οργανισμό.Πολλοι λαοί τον πίνουν ζεστο