Τεχνική cordwood οικολογικά σπίτια

Με ξύλο πηλό, τσιμέντο και ασβεστοκονίαμα, πέτρα

Υπόγεια ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ

Ενημερωθείτε για σχέδια και τιμοκατάλογο

Πέτρινα σπίτια

Πως θα κάνω οικολογικό σπίτι

Με την εμπειρία 35 ετών σε συμβατικές κατασκευές ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε τα τελευταία 4 έτη και με οικολογικά σπίτια. Πως θα κάνετε ένα σπίτι ανεξάρτητο και με υλικά φυσικά (Φυσική Δόμηση). Πέτρα- ξύλο είναι κατεξοχήν τα υλικά που χρησιμοποιούμε.Κι εκτός από το σπίτι που θα λειτουργεί την λιγότερη δυνατή ενέργεια οργανώνουμε και τον κήπο με συστήματα άρδευσης και ποτίσματος, συλλογή νερού από βροχή.

Για να εκδοθεί οικοδομική άδεια,σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ένας φέρων οργανισμός (π.χ. ξύλινος σκελετός). Τοιχοποιία από cob δεν επιτρέπεται να φέρει φορτία.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως υλικό πλήρωσης.

 

Πλεονεκτήματα του cob

Έχει την μεγαλύτερη διαπνοή από οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό, γεγονός που επιτρέπει την πολύ  καλή εξισορρόπηση της υγρασίας στο εσωτερικότης κατοικίας. Πολύ μεγάλη θερμική μάζα και ικανοποιητική μόνωση. Η θερμότητα αποθηκεύεται στο υλικό και αποδίδεται σταδιακά. Εξισορρόπηση θερμοκρασίας, ώστε τα σπίτια να είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα. Λειτουργεί άριστα στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, με παθητικά  συστήματα θέρμανσης και ψύξης και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες ζητήστε πληροφορίες

ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Πετρινο σαλέ 50τμ με 1.000τ.μ. κήπο στο Δήμο Ωραιοκάστρου(Μελισσοχώρι). Προκαταβολή 60.000ευρω και το υπόλοιπο ποσό με δόσεις. Επικοινωνείτε για λεπτομέρειες στο τηλ. 6907860582

Ωραιόκαστο Μονοκατοικίες ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Με 1.000τ.μ. κήπο τριώροφη μεζονέτα 3 χιλ απο το Ωραιόκαστρο στο βουνό 180.000ευρω

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ καλυμένα με έδαφος

Είναι ένα σύστημα δόμησης από έτοιμο κέλυφος προκατασκευασμένα από ελαφρύ σύνθετα υλικά σε μεγέθη που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά τους και την εγκατάσταση τους στο κτήμα σας.
Για όλους εσάς που αγαπάτε την φύση και θέλετε να ζείτε σε ένα απλό πράσσινο φυσικό περιβάλλον τα green magic homes είναι η ιδανική επιλογή.
Αυτό το κέλυφος στη συνέχεια καλύπτεται με χώμα και βλάστηση σε
διάφορες μορφές.
Τα υλικά παραμένουν ανθεκτικά στη σκουριά, σήψη και τη διάβρωση.
Μειώνει την ανάγκη για αντικατάσταση, επισκευή ή βάψιμο. αντοχή του, χαμηλή
συντήρησης, επισημαίνετε ως περιβαλλοντικά βιώσιμη από μόνη της λύση.

Σχόλια

Ιωάννης Γεωργιάδης

28.03.2021 16:42

Γεια σας,
θα ηθελα να επικοινωνήσω μαζι σας
με ενδιαφέρει η κατασκευή οικολογικού σπιτιού

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας