22 Μαρ. 2021

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΤ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ 16 ΚΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Για όσους θέλουν μεγαλύτερη ερασιτεχνική παραγωγή.
Αποστολή σε όλη την Ελλάδα μόνον με ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ θα πρέπει να παραλάβετε εσείς από τις ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΕΩΣ ΜΑΗ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα κήπο.

Μια υγιεινή τροφή, που μπορεί ο καθείς να καλιεργήσει.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΙΜΑ

15 Οκτ. 2020

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ PERMACULTURA

Το φρέσκο μανιτάρι έχει άλλη μυρωδιά και γεύση. Το άγριο μανιτάρι είναι ακόμα καλύτερο σε γεύση.
Οι μύκητες χρειάζονται σκιά, αέρα, υγρασία και τροφή και, ακόμη και πριν εισαχθούν στο σύστημα, θέλετε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε ευνοϊκές μυκητιακές συνθήκες. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να το κάνετε με χωματουργικά έργα (αν είναι απαραίτητο) και με κάλυψη. Τα ξύλα έλατου οξυάς, το πριονίδι θα ήταν καλό να μπούν μέσα σε αυτα τα bed για να σαπίσουν στη βάση. Μπορείτε ακόμα να πάρετε καθαρό πέλετ χωρίς άλλες ουσίες όμως. Η στάχτη από καμένα πεύκα και έλατα επίσης θα βοηθούσε. Η τέφρα βοηθά πολύ όλα τα φυτά να ανατπυχθούν κυρίως τις μορχέλες.
Τα τσιπς ξύλου επίσης θα βοηθούσαν να βάλτε μέσα στα μπεντ. Όσο πιο σκιερό είναι το σημείο που θα κάνετε τα bed σας τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια ζωής σε καλλιεργητική περίοδο των μανιταριών σας.
Για να καλλιεργήσουμε μανιτάρια σε μεγάλα bed ή σε μεγάλο χώρο προτείνουμε να διασπείρουμε το μύκητα σε βρεγμένα χαρτόνια τα οποία θα θάψουμε στο κήπο γύρω από δέντρα ή μέσα σε bed.
Τέλος θα κάνουμε κακλιέργειες πάνω σε κορμούς δέντρων τα οποία μπορούμε ή να κρεμάσουμε ή να στοιβιάξουμε σε ένα σημείο του κήπου μας.
το χαρτόνι είναι τόσο εξαιρετικό υλικό για την παραγωγή μανιταριών και είναι φτηνό υικό που μπορείτε να βρείτε όλοι πανεύκολα.Σας επιτρέπει να φτιάξετε πολύ μανιτάρι με πολύ λίγη δουλειά!ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ BED ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

  • Ξεκινώντας καλλιέργεια μανιταριού κάτω από δέντρα

    Καθαρίζουμε ένα χώρο κάτω από δέντρα και γεμίζουμε το παρτέρι αυτό με οργανικά υλικά πελετ, τσιπς ξυλου, άχυρο, κοπριά αλόγου, κατακάθια καφέ, ή φυτόχωμα που θα πάρουμε από δάσος. Σπέρνουμε το μύκητα που επιθυμούμε.

  • Καλλιέργεια μανιταριών σε BED

    Ετοιμάζουμε ένα παρτέρι κάτω από σκιά με δικά μας οργανικά υλικά. Στη βάση τοποθετούμε ξύλα από έλατα, οξυές. Από πάνω πριονίδι, τσιπς ξύλου, χώμα από το δάσος με οργανική ύλη και το μύκητα μας.

  • Καλλιέργεια μανιταριών σε κορμούς

    Φρέσκα ξύλα κλαδιών από οξυά, έλατο που τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και κάνουμε τρύπες με ένα τρυπάνι αποστειρωμένο. Τοποθετούμε το μύκητα με σφήνες και καλύπτουμε με κερί

ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΙ

Το βασίλειο των φυτών εξαρτάται και εξακολουθεί να εξαρτάται πλήρως από τους μύκητες. Τα πρώτα φυτά που πραγματοποίησαν τη μετάβαση από τη θάλασσα στην ξηρά πριν από 450 εκατομμύρια χρόνια, το έκαναν χωρίς ρίζες, βασισμένοι εξ ολοκλήρου στους μύκητες για να φέρουν θρεπτικά συστατικά και νερό για ανάπτυξη. Επιπλέον, καθώς πρόκειται να μάθετε σήμερα, εκατομμύρια χρόνια αργότερα, τα περισσότερα φυτά εξακολουθούν να βασίζονται στους μύκητες τους. Έτσι, για να πούμε ότι οι μύκητες είναι σημαντικοί για όλη την πολύπλοκη ζωή στη γη είναι μια υποτιμητική, είναι καίριας σημασίας! Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι οι μύκητες είναι οι μεγάλοι αρχιτέκτονες του περιβάλλοντός μας και, κατά συνέπεια, η ύπαρξή μας. Δημιουργούν το τοπίο, σχεδιάζουν το οικοσύστημα μας για να ζουν όλοι οι άλλοι οργανισμοί.

ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ

 

https://www.facebook.com/groups/195367128799948