ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΚΙΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Golden Oyster Mushrooms

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΕΩΣ ΜΑΗ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα κήπο.

Μια υγιεινή τροφή, που μπορεί ο καθείς να καλιεργήσει.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΙΜΑ

2 Φεβ. 2022

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ PERMACULTURA

Το φρέσκο μανιτάρι έχει άλλη μυρωδιά και γεύση. Το άγριο μανιτάρι είναι ακόμα καλύτερο σε γεύση.
Οι μύκητες χρειάζονται σκιά, αέρα, υγρασία και τροφή και, ακόμη και πριν εισαχθούν στο σύστημα, θέλετε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε ευνοϊκές μυκητιακές συνθήκες. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να το κάνετε με χωματουργικά έργα (αν είναι απαραίτητο) και με κάλυψη. Τα ξύλα έλατου οξυάς, το πριονίδι θα ήταν καλό να μπούν μέσα σε αυτα τα bed για να σαπίσουν στη βάση. Μπορείτε ακόμα να πάρετε καθαρό πέλετ χωρίς άλλες ουσίες όμως. Η στάχτη από καμένα πεύκα και έλατα επίσης θα βοηθούσε. Η τέφρα βοηθά πολύ όλα τα φυτά να ανατπυχθούν κυρίως τις μορχέλες.
Τα τσιπς ξύλου επίσης θα βοηθούσαν να βάλτε μέσα στα μπεντ. Όσο πιο σκιερό είναι το σημείο που θα κάνετε τα bed σας τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια ζωής σε καλλιεργητική περίοδο των μανιταριών σας.
Για να καλλιεργήσουμε μανιτάρια σε μεγάλα bed ή σε μεγάλο χώρο προτείνουμε να διασπείρουμε το μύκητα σε βρεγμένα χαρτόνια τα οποία θα θάψουμε στο κήπο γύρω από δέντρα ή μέσα σε bed.
Τέλος θα κάνουμε κακλιέργειες πάνω σε κορμούς δέντρων τα οποία μπορούμε ή να κρεμάσουμε ή να στοιβιάξουμε σε ένα σημείο του κήπου μας.
το χαρτόνι είναι τόσο εξαιρετικό υλικό για την παραγωγή μανιταριών και είναι φτηνό υικό που μπορείτε να βρείτε όλοι πανεύκολα.Σας επιτρέπει να φτιάξετε πολύ μανιτάρι με πολύ λίγη δουλειά!ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

8 Φεβ. 2022

Το Σπίτι του Μέλλοντος θα είναι αυτόνομο σε λαχανικά, φρούτα, κρέας,,μανιταρια,κοσνερβες,αλαντικά,αυγά,ζυμαρικά,μχυμούς,κρασιά

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ BED ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ BED ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Ξεκινώντας καλλιέργεια μανιταριού κάτω από δέντρα

Καθαρίζουμε ένα χώρο κάτω από δέντρα και γεμίζουμε το παρτέρι αυτό με οργανικά υλικά πελετ, τσιπς ξυλου, άχυρο, κοπριά αλόγου, κατακάθια καφέ, ή φυτόχωμα που θα πάρουμε από δάσος. Σπέρνουμε το μύκητα που επιθυμούμε.

Καλλιέργεια μανιταριών σε BED

Ετοιμάζουμε ένα παρτέρι κάτω από σκιά με δικά μας οργανικά υλικά. Στη βάση τοποθετούμε ξύλα από έλατα, οξυές. Από πάνω πριονίδι, τσιπς ξύλου, χώμα από το δάσος με οργανική ύλη και το μύκητα μας.

Καλλιέργεια μανιταριών σε κορμούς

Φρέσκα ξύλα κλαδιών από οξυά, έλατο που τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και κάνουμε τρύπες με ένα τρυπάνι αποστειρωμένο. Τοποθετούμε το μύκητα με σφήνες και καλύπτουμε με κερί

ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΙ

Το βασίλειο των φυτών εξαρτάται και εξακολουθεί να εξαρτάται πλήρως από τους μύκητες. Τα πρώτα φυτά που πραγματοποίησαν τη μετάβαση από τη θάλασσα στην ξηρά πριν από 450 εκατομμύρια χρόνια, το έκαναν χωρίς ρίζες, βασισμένοι εξ ολοκλήρου στους μύκητες για να φέρουν θρεπτικά συστατικά και νερό για ανάπτυξη. Επιπλέον, καθώς πρόκειται να μάθετε σήμερα, εκατομμύρια χρόνια αργότερα, τα περισσότερα φυτά εξακολουθούν να βασίζονται στους μύκητες τους. Έτσι, για να πούμε ότι οι μύκητες είναι σημαντικοί για όλη την πολύπλοκη ζωή στη γη είναι μια υποτιμητική, είναι καίριας σημασίας! Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι οι μύκητες είναι οι μεγάλοι αρχιτέκτονες του περιβάλλοντός μας και, κατά συνέπεια, η ύπαρξή μας. Δημιουργούν το τοπίο, σχεδιάζουν το οικοσύστημα μας για να ζουν όλοι οι άλλοι οργανισμοί.

O Ronald Ower, ο Gary Mills και ο James Malachowski κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα θριαμβευτικό σύστημα καλλιέργειας μόρχελας το 1982.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλλιεργήσετε μανιτάρια μορέλ. Υπάρχουν ευκολότερες τεχνικές ειδικά για αρχάριους και μια προκλητική για έμπειρους καλλιεργητές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις μεθόδους παρακάτω.

Προετοιμάστε το bed-μορέλ μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου ή σε κλίμα όπου υπάρχει μετάβαση των εποχών. Επιλέξτε ένα σκιερό σημείο.

Το αμμώδες έδαφος με λίγο γύψο και τύρφη φαίνεται να λειτουργεί καλά. Ο γύψος έχει θειικό ασβέστιο που βοηθά στην ανάπτυξη του μεγέθους των καλυμμάτων των μανιταριών.

Προσθέτοντας λίγη στάχτη από καμένο κορμό στο χώμα σας. Οι στάχτες παρέχουν θρεπτικά συστατικά για τις μόρπες σας. Απλώστε τα ωάρια σας στο κρεβάτι μέσα στο επάνω στρώμα. Συνδυάστε μερικά τσιπς σκληρού ξύλου πάνω από το bed σας.

Διαδικασία καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους

Χρησιμοποιήστε μεταλλικούς δίσκους ή πλαστικα-ταψιά  ως δίσκο καρποφοριας. Δημιουργήστε τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος κάθε δίσκου. Καθαρίστε και αποστειρώστε το δίσκο με χλωρίνη 5%.

Τοποθετήστε το υπόστρωμα με 50% οργανικό λίπασμα, 30% χώμα γλάστρας και 20% άμμο. Προσθέστε λίγο ασβεστόλιθο σε σκόνη για να αυξήσετε το pH του εδάφους στο 7,2.

Ρίξτε 2 ίντσες από το υπόστρωμα στο μεταλλικό σας δίσκο και μετά ποτίστε το. Αφήστε το να στραγγίξει καλά. Προσθέστε το γόνο στο υπόστρωμα. Αποθηκεύστε τον δίσκο-καρποφορίας σε σκοτεινό σημείο με θερμοκρασία μεταξύ 65°F και 70°F με υγρασία 90%. Σε 4 έως 6 εβδομάδες, θα παρατηρήσετε συμπαγείς μάζες μυκηλίου στην επιφάνεια του υποστρώματος. Τοποθετήστε το δίσκο καρποφορίας στο ψυγείο στους 39°F για μερικές εβδομάδες. Διατηρήστε το περίπου στους 72°F τώρα και διατηρήστε μια σχετική υγρασία πάνω από 90%. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φώτα ανάπτυξης για να παράγετε 12 ώρες φωτός και μετά 12 ώρες σκοτάδι. Οι μίσχοι των μανιταριών μόρελ μπορούν να αναπτυχθούν σε μια εβδομάδα.

Σχόλια

καφετζοπουλος κωστας

07.12.2020 17:22

καλησπέρα,επειδή ειμαι τρελός με της τριανταφυλλιες,οταν θα εχετε αυταρκεια σε πολύχρωμες. αν γίνετε να έχω μια ενημερωσει .οπως ειναι λογικο αυτες που μου αρέσουν εχουν εξαντληθεί.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

05.12.2020 09:25

Συγχαρητήρια έχετε πολλές ποικιλίες που καλύπτουν κάθε επιθυμία ενός ερασιτέχνη καλλιεργητή

ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΣ

05.12.2020 09:23

Γειά σας, με ενδιαφέρει η αυτάρκεια σε ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, παρακαλώ δώστε μου περισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια στο κτήμα μου

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας