29 Μαϊ. 2021

Α-Ω ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους κήπους μας είναι ότι τα δέντρα αρρωσταίνουν, και τα φρούτα βγαίνουν σκουλικιασμένα, και δεν τα χαιρόμαστε. Τι να κάνουμε για να χαιρόμαστε τα βιολογικά μας φρούτα.

Καταρχήν ότι αγαπάμε και φροντίζουμε θα μας δώσει την αγάπη πίσω.

Δεν γίνεται χωρίς φροντίδα να έχουμε απόδοση. Δεν γίνεται να πάρουμε συγκομοιδή χωρίς να σπείρουμε. Τα δέντρα θέλουν ταίσμα και προσοχή.

Ξεκινάμε από το κλάδεμα κάθε  2 έτη.Ελαφρύ κλάδεμα. Δύο φορές το χρόνο λίπανση. Μια φορά τον Φεβρουάριο για να  ανθίσει και να δέσει, και μια φορά μετά την συγκομοιδή.

Την Ανοιξη με τις βροχές πολλές φορές πιάνουν μελίγκρα τα φύλλα η ψείρες. Ψεκάζουμε με δυάλυμα σαπούνι,νερό και ξύδι, να κάνει αφρό πάνω στα φύλλα..Κατόπιν πλένουμε με το πιεστικό τα φύλλα 2-3μέρες μετά..και  καθαρίζουμε.

Τον Απρίλη-Μαη ασβεστώνουμε τον κορμό

Κρεμάμε  ένα μπουκάλι ή σακουλάκι βάζοντας μέσα ναφθαλίνη...να διώχνει τα βλαβερά έντομα.  Και κρεμάμε επίσης κίτρινες αυτοκόλητες παγίδες  για τη μύγα  της Μεσογείου που γενά αυγά πάνω στα φρούτα και σκουλικιάζει τα φρούτα.

Μπορούμε επίσης 2 φορές Μαη- Ιούλη να ψεκάσουμε με ζεόλιθο...ο   οποίος είναι βιολογικό προιόν,κάνει κρούστα πάνω στα φύλλα και τα προστατεύει, τα βοηθά πολύ το καλοκαίρι...

Όταν πέσουν τα φύλλα το χειμώνα και πριν βγουν τα άνθη ψεκάζουμε χειμερινό πολτό τα κλαδιά για να έχουν προστασία.

Αυτές είναι οι βασικές φροντίδες που πρέπει να κάνουμε, και μετά για κάθε δέντρο ξεχωριστά ανάλογα με την αρρώστια της  κάθε ποικιλλίας.

 

Εφαρμόστε όλο αυτό το πρόγραμμα και μετά ξανασυζητάμε εάν θα χαρείτε τα φρούτα του κήπου σας.

 

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας