ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΗ ΕΏΣ ΝΟΕΒΡΗ

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑ

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ.ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Τα ΦΡΟΥΤΑ ΔΑΣΟΥΣ  τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ τα ΒΟΤΑΝΑ είναι ζωτικής σημασίας για κάθε αγροκαλλιέργεια ή κατοικία. Μας εφοδιάζουν με άφθονα φρούτα, ξηρούς καρπούς, φαρμακευτικά φυτά και άλλους πόρους, ώστε να μπορούμε να είμαστε πιο αυτοδύναμοι και να έχουμε ηρεμία που δεν έχει σημασία τι θα τρώμε άφθονα και υγιεινά.

Μας παρέχουν επίσης ένα όμορφο, μη τοξικό, φυσικό περιβάλλον, ένα είδος καταφυγίου όπου μπορούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινή τρέλα και να περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους μας, βυθισμένους στον φυσικό κόσμο ...

Ο κόσμος αλλάζει και σε λίγο το σπίτι,το κτήμα, ο κήπος θα γίνει για όλους μας Το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, το βοήθημα της κουζίνας, το φαρμακείο. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ όσοι έχουν σπίτια με κήπο.ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ όσοι έχουν ένα κτήμα κοντά στο σπίτι τους. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ όσοι θα έχουν ένα βρώσιμο κήπο και όχι διακοσμητικό.

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος χρειάζεται όλο και περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειωτικά γιατί οι αγοραστές τροφές δεν προσφέρουν τίποτα τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν κάθε τι χρήσιμο που δίνει μια τροφή. Τα φρούτα του δάσους στον κήπο μας είναι η φυσική αμυντική στάση έναντι όλου αυτού του πολέμου που έχουμε απέναντι μας. Μην διστάσετε να στήσετε την δική σας γωνιά.Ένα δικό σας παρτέρι δρούτων δάσους. Δεν πιάνουν πολύ χώρο,και τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.Η επιτυχία ξεκινά εξ αρχής από το στήσιμο του παρτεριού.

Μπόλικο χώμα από δάσος με φυλλόχωμα και κομποστ με φλούδια από εσπεριδοειδή είναι το μυστικό αυτών των καλλιεγειών.Ενα πεχάμετρο για τοέδαφος είναι το όπλο για να μετράμε..τις δυνατότητες του εδάφους μας και φυσικά ένα διχτάκι...για τα πουλιά

TA ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Λάθος # 1: Φύτευση μόνο ενός φυτού μόνον

Τα περισσότερα βατόμουρα, μύρτιλα ή μούρα δεν αυτοεπικονιάζονται, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο διαφορετικές ποικιλίες για να επικονιάσουν το ένα το άλλο και να παράγουν μούρα. Με άλλα λόγια, εάν φυτέψετε μόνο έναν θάμνο, θα πάρετε όμορφα λουλούδια, αλλά λίγα, αν υπάρχουν, φρούτα.Θέλετε τουλάχιστον δύο θάμνους, αν και όσο περισσότερη ποικιλία μπορείτε να συμπεριλάβετε, τόσο το καλύτερο. Επέλεξα να αγοράσω πέντε διαφορετικές ποικιλίες. Αν και δεν το σχεδίασα με αυτόν τον τρόπο, καθένα από αυτά ωριμάζει σε ελαφρώς διαφορετικούς χρόνους.

Λάθος # 2: Το να μην ελέγχετε το έδαφος πριν φυτέψετε τα βατόμουρα

Τα περισσότερα φυτά κήπου ανέχονται μια ποικιλία επιπέδων pH στο έδαφος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα βακκίνια. Οι θάμνοι βακκινίων πρέπει να έχουν όξινο χώμα - οπουδήποτε μεταξύ 4.0 και 5.0. Πολλές περιοχές στον κήπο είναι φυσικά όξινες, αλλά δεν θα συνιστούσα να ελπίζω για το καλύτερο. Οι θάμνοι Blueberry θα διαρκέσουν χρόνια, αν όχι δεκαετίες, και αξίζει τον χρόνο σας να τα ξεκινήσετε σωστά. Χρησιμοποιήστε όξυνο χώμα, φυλόχωμα, πευκοβελόνες για εδαφοκάλυψη που ρίχνουν το ph σαπίζοντας.Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε βελόνες πεύκου και υπολλείματα καφέ (βρείτε καφετέρειες που μπορούν να σας δώσουν τα υπολλείματα καφέ για κομποστ)

Λάθος # 3: Δεν σκεπάσετε με εδαφοκάλυψη

Τα βακκίνια έχουν ρηχά συστήματα ρίζας, που σημαίνει ότι θα στεγνώσουν εάν δεν χρησιμοποιείται παχύ στρώμα για προστασία από εξάτμιση. Επιπλέον, αυτό το στρώμα θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας που υπάρχει ήδη στο έδαφος από το οποίο μπορούν να αντληθούν οι ρίζες βατόμουρου. Καλύπτω τα κρεβάτια μου με 2-4 ίντσες από τσιπ ξύλου ή βελόνες πεύκου τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο.Επιπλέον, τα κομμάτια ξύλου συμβάλλουν στη γονιμότητα του εδάφους καθώς διαλύονται με την πάροδο του χρόνου

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να μεγαλώσετε βατόμουρα αρκετά εύκολα, αρκεί να ζουν στις σωστές εδαφικές συνθήκες. Το χώμα μου ήρθε πολύ συσκευασμένο σε ένα όμορφο τόξο 4,8 pH, αλλά είχα πολλούς ανθρώπους να με ρωτούν για το τι να κάνω όταν το χώμα τους δεν είναι ιδανικό για καλλιέργεια μούρων.

Μπορείτε σιγά σιγά να αρχίσετε να τροποποιείτε το χώμα σας μέσα σε μια σεζόν. Δεν κινδυνεύουν αμέσως τα φυτά σας.Φροντίστε να τα φυτέψετε με έτοιμο όξυνο χώμα στους λάκκους. Και κατόπιν να διατηρήσετε την οξύτητα ρίχνοντας τσαι από φλούδες εσπεριδοειδών.Ποτίζοντας που και που με ξύδι. Και φτιάχνοντας κομποστ με εσπεριδοειδή λεμονόκουπες, πορτοκαλόφλουδες, γκρειπ φρουτ.

Ολοκληρώνουμε βάζοντας για εδαφοκάλυψη πευκοβελόνες οι οποίες ρίχνουν το PH του χώματος.

Η επιτυχία καλλιέργειας φρούτων δάσους είναι σίγουρα εξασφαλισμένη.Μην ξεχνάτε να λιπαίνετε το έδαφος σας 2-3 φορές το έτος με κοπριά.

 

 

 

 

ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ
ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ
ΜΟΥΡΑ
ΜΟΥΡΑ
ΦΑΡΜΠΟΥΑΖ
ΦΑΡΜΠΟΥΑΖ
ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΜΕΟΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΜΕΟΥΡΟ
ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΥ
ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΥ

Α-Ω ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΦΥΤΑ

8 Μαρ. 2021

Ότι πιο γευστικό στο μπαλκόνι και στο σπίτι σας πια.Πολλές οι ποικιλλίες για να διαλέξετε σε κάθε εποχή. Εδώ δεν θα βρείτε απλώς ένα ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ή μια φράουλα χωρίς ράτσα όπως πουλάνε όλα τα φυτώρια, αλλά συγκεκριμένες ψαγμένες ποικιλλίες.Η καλλιέργεια του σμέουρου είναι μία καλλιέργεια που διαρκεί τουλάχιστον 10 χρόνια.Πέρα από τους καρπούς συγκομίζονται και τα φύλλα του σμέουρου που αποξηραίνονται και χρησιμοποιούνται σαν αφέψημα.

Τα φύλλα Σμεουριάς χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης για να τονώσουν τους ιστούς της μήτρας να βοηθήσουν στις συσπάσεις, και να ελέγξουν υπερβολική αιμορραγία κατά τον τοκετό βοηθώντας να αποφευχθούν επιπλοκές.
Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της διάρροιας, θεωρείται φάρμακο για την υπερβολική ροή του αίματος κατά την εμμηνόρροια, για στοματικά έλκη, αιμορραγία και φλεγμονές των ούλων, για ερεθισμένο λαιμό.
Θεραπευτικές ιδιότητες

Δρα ως στυπτικό, τονωτικό, δυναμωτικό, αντιπυρετικό, ελαφρώς διουρητικό, εφιδρωτικό και αποτοξινωτικό. Οι καρποί του βελτιώνουν την πέψη, ανοίγουν την όρεξη και αυξάνουν την περισταλτικότητα των εντέρων. Χρησιμοποιούνται για ασθένειες του στομάχου και του συκωτιού, φλεγμονές της χολής, γαστρίτιδα, γαστρορραγίες και σκουλήκια των εντέρων.

Το αφέψημα των φύλλων του λαμβάνεται στα κρυολογήματα, βήχα, ασθένειες των άνω αναπνευστικών οδών, ως διουρητικό στην κατακράτηση ούρων, ασθένειες των νεφρών και της ουρήθρας.

Το έγχυμα που προετοιμάζεται με φύλλα, άνθη ή κορυφές του βατόμουρου, χρησιμοποιείται υπό μορφή γαργάρων και για πλυσίματα ενάντια στον ερεθισμό και τις φλεγμονές του λαιμού, φάρυγγα, ούλων και στοματικής κοιλότητας. Ακόμα η ρίζα του βατόμουρου μαζί με την ρίζα του πεντάνευρου (πλαντάγκο) χρησιμοποιούνται σαν βοηθητικά ενάντια στο διαβήτη.

Χρησιμοποιείται δηλαδή ως φάρμακο κατά της φαρυγγίτιδας, της λαρυγγίτιδας, της διάρροιας, της ουλίτιδας και βοηθά στις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ποια είναι τα οφέλη από τα φύλλα βατόμουρου;

Μέσω της χρήσης των εξεταζόμενων πρώτων υλών μπορεί να επιτευχθεί:

Κορεσμός του σώματος με αντιοξειδωτικά.
προστασία από επιβλαβείς εξωτερικές επιδράσεις ·
βοήθεια για τη θεραπεία ουρογεννητικών λοιμώξεων.
ευεργετική επίδραση στην όραση.
ανακούφιση της φλεγμονής και του ερεθισμού του δέρματος.
οφέλη για τα νεφρά.
βοήθεια με εντερικές και στομαχικές ασθένειες.
ρύθμιση της ζάχαρης και της χοληστερόλης στο αίμα.
να αποτρέψουν τα αγχωτικά φαινόμενα.
κατασταλτικό αποτέλεσμα ·
ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Πώς να φτιάξετε τσάι από βατόμουρο

Το τσάι από τα φύλλα βατόμουρου είναι πολύ παρόμοιο με ένα αφέψημα από φρέσκα μούρα: η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει ξινή γεύση, η οποία είναι χαρακτηριστική των μούρων.

Εξετάστε πώς μπορείτε να τραβάτε καλά τα φύλλα βατόμουρου για να έχετε υγιεινό τσάι.

Για να παρασκευάσετε νόστιμο τσάι από πρώτες ύλες βατόμουρου για καθημερινή χρήση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το λίτρο βραστό νερό 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένες πρώτες ύλες βατόμουρου, και στο τσαγιέρα για να επιμείνει περίπου μισή ώρα.

21 Μαρ. 2021

ΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Τα λευκά μούρα χρησιμοποιούνται συχνά στη φυτοθεραπεία. Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες και ρεσβερατρόλη, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ρυθμίζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και ενισχύουν την προστασία από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο. Το εκχύλισμα τόσο των καρπών όσο και των φύλλων ή του φλοιού της λευκής μουριάς θεωρείται ότι συμβάλλει στον έλεγχο του διαβήτη.Αναζωογονητικά ζουμερά, στυφά αλλά και συνάμα γλυκά τα μούρα είναι πράγματι πλούσια σε πολλά φλαβονοειδή φυτοθρεπτικά συστατικά.Τα μούρα προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία του οργανισμού όπως ο σίδηρος, η ριβοφλαβίνη, οι βιταμίνες C και Κ, το κάλιο, ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Περιέχουν επίσης μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και ένα ευρύ φάσμα οργανικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων των φυτοθρεπτικών ουσιών ζεαξανθίνη, ρεσβερατρόλη, ανθοκυανίνες, λουτεΐνη καθώς και διάφορες πολυφαινολικές ενώσεις. Τα φρέσκα μούρα περιέχουν 88% νερό και μόνο 60 θερμίδες ανά φλιτζάνι (140 γραμμάρια). Λόγω του υψηλού ενεργειακού τους περιεχομένου και της σχεδόν ανύπαρκτης περιεκτικότητας σε λιπαρά, αποτελούν ένα τέλειο σνακ σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους.Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, βιταμίνη C και Α καθώς και διάφορες άλλες πολυφαινολικές και φυτοθρεπτικές ενώσεις, τα μούρα περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά τα οποία είναι, ως γνωστό, η κύρια γραμμή άμυνας έναντι των ελεύθερων ριζών, του επικίνδυνου υποπροϊόντος του κυτταρικού μεταβολισμού που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα, προκαλώντας τους καρκινική μετάλλαξη.Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται φλοιός, καρποί, φύλλα και μικρά κλαδιά. Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του δέντρου διαφέρουν ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο τμήμα. Τα μούρα είναι αντιοξειδωτικά, καθαρτικά, τονωτικά και θρεπτικά. Τα φύλλα καθαρίζουν το ήπαρ και τα μάτια. Είναι αντιοξειδωτικά, αντιβακτηριδιακά, ιδρωταγωγά, αποχρεμπτικά. Τα μικρά κλαδιά τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιρρευματικά, αντιυπερτασικά και αναλγητικά. Ο φλοιός της ρίζας είναι κατασταλτικός, διουρητικός, αποχρεμπτικός και αντιυπερτασικός. Οι καρποί είναι χρήσιμοι ως θρεπτικός παράγοντας κατά την ανάρρωση από παθήσεις όπως κρυολογήματα, γρίπη, βήχα, άσθμα, ζαλάδες και το βούισμα των αυτιών.ο έγχυμα των μικρών κλαδιών είναι χρήσιμο σε πόνους στις αρθρώσεις, σε οιδήματα και ρίχνει την πίεση. Ο φλοιός της ρίζας είναι διαλυτικός και διουρητικός. Το αφέψημα του φλοιού της ρίζας βοηθά στο άσθμα. Τα φύλλα σε έγχυμα 40-80 γραμμάρια ανά λίτρο, είναι καλό αντιπυρετικό. Το ίδιο έγχυμα πιο συμπυκνωμένο σε γαργάρες καταπραΰνει τον πονόδοντο.
Η πολύτιμη μουριά δεν έλειπε από κανένα κτήμα των παπούδων μας.Κι όμως η δική μας γενεά την έχει απαξιώσει.

21 Μαρ. 2021

ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ

Το Λαγοκέρασο ανήκει στην ομάδα των φρούτων του δάσους, συγκεκριμένα των φραγκοστάφυλων. Θάμνος αγκαθωτός ή μη, που φτάνει σε ύψος περίπου το 1-2μ. που είναι εύκολο στην καλλιέργεια του, αλλά καρποφορεί καλύτερα σε δροσερά κλίματα και όχι άνυδρα εδάφη. Ο καρπός είναι ωοειδές, μαλακός και μεγαλύτερος από του φραγκοστάφυλου. Έχει γλυκιά υπόξινη πολύ ευχάριστη γεύση. Το χρώμα μπορεί να είναι πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο.
Καταναλώνεται φρέσκος, (αλλά πρέπει να καθαριστεί το περίβλημά γιατί είναι δύσπεπτο) ή χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική. Περιέχει βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνη Ε, προβιταμίνη Α και πολυφαινόλες.
Συγκομιδή: Από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο, αφού πάρει το χρώμα που αναλογεί με την ποικιλία.
Ο καρπός του φυτού εμφανίζει καθαρτικές και τα φύλλα του στυπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Συνιστάται για τη θεραπεία της διάρροιας, του εμετού, της αιμορραγίας, των αιμορροΐδων και της φλεβίτιδας.

Το έγχυμα των φύλλων του χρησιμοποιείται ως στυπτικό για τη θεραπεία της δυσεντερίας και των πληγών. Οι καρποί, όπως όλα τα μούρα, θεωρείται ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της οπτικής οξύτητας και στην καταπολέμηση του σακχαρώδους διαβήτη.
Μπορεί να καλλιεργηθεί μέχρι 1.500 μέτρα υψόμετρο. Επίσης δεν ανέχεται την υψηλή περιεκτικότητα του εδάφους σε ασβέστιο. Οι περισσότερες ποικιλίες του λαγοκέρασου είναι αυτογόνιμες.Το λαγοκέρασο δεν αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, στην ξηρασία και σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από τους έντονους ανέμους.Το λαγοκέρασο αρχίζει να παράγει καρπούς από το 4 έτος. Η ωρίμανση και η συγκομιδή των καρπών γίνονται σταδιακά σε μία διάρκεια 10-15 ημερών. Ανάλογα την ποικιλία ωριμάζει από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου.Υπάρχουν ποικιλίες που έχουν λευκούς, ροζέ και κόκκινους καρπούς, ενώ αυτές που καλλιεργούνται περισσότερο είναι οι κόκκινες ποικιλίες.Το λαγοκέρασο ευδοκιμεί στα περισσότερα είδη εδαφών και αναπτύσσεται καλύτερα σε ελαφρά όξινο δροσερό γόνιμο έδαφος, πλούσιο σε οργανική ουσία. Φυτεύεται συνήθως σε ηλιοφανείς θέσεις, αν και τα ημισκιερά σημεία είναι κατάλληλα για περιοχές με ζεστό καλοκαίρι.

22 Μαρ. 2021

Τα βακκίνια είναι μέλη της οικογένειας Ericaceae και, ως εκ τούτου, ταιριάζουν καλύτερα σε pH εδάφους μικρότερο από 5.Προτιμά τα ορεινά μέρη.Νερό καθημερινά για τις πρώτες δύο εβδομάδες έως ότου τα σπορόφυτα έχουν καθιερωθεί και στη συνέχεια κάθε δύο μέρες, ή διατηρείται υγρό αλλά όχι βρεγμένο. Λιπαίνετε κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες με λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης και παρακολουθείτε τακτικά με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα. Τα φρούτα των φυτών των βακκίνιων θα γίνουν εμφανή το χρόνο μετά τη φύτευση, αλλά πιθανότατα το δεύτερο έτος. Προστατέψτε τα αμπέλια των βακκίνιων από φθορές κατά τη διάρκεια των χειμερινών συνθηκών με ένα παχύ στρώμα από σάπια φύλλα.

6 Μαι. 2021

Ερχεται αυτό το υπέροχο μούρο. Ενας θάμνος 1,6μ που μπορεί να δώσει μέχρι και 5-6 κιλά φρούτα. Πανεύκλο στην καλλιέργεια του, αντέχει στις ασθένειες. Προστατέψτε το απο τα πουλιά

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ BERRY.Φρουτα μικρά ΝΕΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Mια πολύ παλιά ποικιλλία από την Κίνα η οποία διαθετει 150 είδη ακτινιδίων Είναι μούρα ακτινίδια,τρώγονται με τη φλούδα.Γίνονται αποξηραμένα.Υπέροχα φρούτα για φράκτη  ή περγολα

ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ BERRY KIWAI

ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ BERRY KIWAI

Τελευταία σχόλια

25.11 | 16:37

στην Αττική θα μπορούσα να καλλιεργήσω δένδρα με βρώσιμους καρπούς ;
ποια δένδρα ;
μπορούν να συνδυαστρουν με λαχανόκηπο;

05.11 | 06:14

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ FEIJOA?

16.12 | 11:35

Φιλοι μου! Ειμαι μια Αθηναία που ονειρευομαι να φτιάξω ενα υπεροχο λαχανόκηπο στη ταρατσα του σπιτιού μου. Δεν εχω ιδέα από που να αρχίσω και χρειάζομαι τη γνώση και υποστήριξη κάποιου έμπειρου

02.12 | 20:18

ΠΩΣ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟΥ ΙΩΝΑ????

Κοινοποίηση σελίδας